02 september, 2012

En hier is dan deel twee voor de herfst

En hier is dan deel twee van de herfstkleding voor Joline. Mijn zus vroeg al of ik dacht dat Joline geen kleren meer had... (ik geloof dat haar kast al behoorlijk vol hangt...) Maar het is zo leuk om kleding voor Joline te maken, en dit is weer een maatje groter dan dat ik hiervoor maakte dus dan mag het... (toch?).

Als eerste een Katrin overslagjurk (van Mamu Design), waarbij ik geïnspireerd ben door de Heleentje van Collie-Collie. De strik heb ik overigens wel weggelaten. Erbij een gekocht t-shirt, welke ik geborduurd heb met Stitch (van Lilo en Stitch). Joline is hier helemaal gek van en toen ik anderhalf jaar geleden mijn borduurmachine kocht, was het eerste wat ze vroeg of ik ook Stitch kon borduren. Al die tijd heb ik gezocht naar een borduurpatroon en nu dus eindelijk gevonden (lang leven Sancho, waar iemand met de bewuste site aan kwam). En hier dan ook de volledige versie van Abacadabra 132: de broek en tuniek. De tuniek heb ik lekker simpel gehouden: de patroondelen van het bovenpand heb ik tegen elkaar aangelegd, zodat ik zo min mogelijk onderdelen had (lopen de lijntjes beter door). Ook onderaan heb ik het patroon versimpeld, door de onderste stroken weg te laten (stond niet mooi) en het achterpand minder rond te laten lopen. De broek heb ik lekker basic gehouden, zodat ie met meerdere kledingstukken is te combineren.Als laatste voor Joline maakte ik van een gekocht shirt (in de uitverkoop) een jurk, door allerlei tricotrestjes met elkaar te combineren. Hiervoor heb ik geen patroon gebruikt. Ik ben erg tevreden met het resultaat, en Joline ook (na het passen wilde ze de jurk meteen aanhouden).En hier nog een gekke bek van Joline bij het fotograferen:


En tot slot maakte ik van verschillende tricot restjes ook nog deze Davida voor mezelf. Een leuk patroon, maar de mouwen zijn wel erg wijd (vandaar de mouwboordjes).
Groeten, Nienke

5 opmerkingen:

 1. Hai ,
  Wat maak jij leuke kleding en vind de onderste van je dochter zo vrolijk .Dus de rode met rok er aan die je zelf hebt veranderd :-)

  Gr van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat overslagjurkje. De stofjes zijn mooi bij elkaar
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, jij bent al super ijverig zeg. Wat heb je veel gemaakt en ook al voor de herfst. De stofjescombi van de Katrin-Heleentje is mooi en kan ze lekker lang doordragen.

  Ik ga even buurten bij herfstkleding deel één!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige jurk is die "beetje van de winkel, beetje van jezelf" geworden. Ik snap dat die niet meer uitgaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...