08 oktober, 2012

Bandito, Leni, Amelie en Urshult

Dat heb ik de laatste tijd (af)gemaakt voor Joline. Vooral ook afgemaakt, want ik ben weer met een hoop dingen bezig (zie in de rechterkolom onder 'Waar ik mee bezig ben') maar heb nu even moeite om de dingen ook werkelijk af te maken. Misschien wordt het weer eens tijd voor een lijstje 'afmaken voor ... (datum)'.....

Maar de Bandito (vest) en de Leni (shirt) heb ik afgemaakt. Erbij komt nog een Yelena (broek), maar die heb ik gisteren eerst even met grote steken in elkaar gezet en Joline laten passen. De lengte was wel goed, maar de broek veel te wijd (niet zo gek met onze 'spijker'). Op heuphoogte mag ik aan beide kanten 4 cm afhalen! De zakken worden daardoor ook een stuk smaller, maar ik vond niet dat dat erg opviel, en het belangrijkste: Joline kon er nog in met haar handen. Maar hier alvast de foto van de Bandito en de Leni: 
Al eerder maakte ik voor Joline een Amelie. Dat is zo'n makkelijk patroontje, en met veel te combineren (bv met bovenstaande Leni). Ik ga nog eens goed de verschillende tutorials opzoeken en lezen die ik tegen ben gekomen om er een lange mouw versie van te maken, dan is het een heerlijk basispatroon voor een tricot jurkje of tuniek.
 


Verder ben ik een paar weken geleden met nog een aantal 'naaiverslaafden' een weekend in Zeeland geweest. Hier heb ik onder andere een broek op maat gemaakt, daar komt vast nog een vervolg op (heb al wel stof hiervoor gekocht, maar verder nog niet, wil nog wat aanpassen aan de basis). Tussendoor heb ik ook nog deze tas gemaakt, een tas die ik al vaker maakte (hier te zien). Thuis heb ik de tas nog verder afgemaakt, en daarna aan Joline gegeven. Zij heeft hem meteen tot nieuwe schooltas gebombardeerd (en is er heel erg blij mee).En hier nog een exemplaar van dit patroon (de Urshult van Farbenmix). Deze maakte ik al een jaar geleden, maar had eerst geen foto's gemaakt en vervolgens na het fotograveren niet geblogt. Deze tas is voor mezelf, en draag ik met plezier. Hij valt wat groter uit dan hierboven, omdat ik deze met naadtoeslag heb geknipt (wat volgens het patroon niet hoefde...). Ach, ik heb wel meer niet volgens patroon gedaan: ik heb er namelijk een rits ingezet.
Groeten, en nog een fijne week
Nienke

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...