16 september, 2014

Oeps, weer vergeten berichten te plaatsen...

In april beloofde ik beterschap om mijn blog beter bij te gaan houden. Helaas liep dat voornemen een maand later al in de soep. Maar vandaag heb ik weer eens wat foto's op mijn computer opgeslagen, en probeer ik de komende dagen het een en ander van de afgelopen maanden te laten zien.

Ik begin met de verjaardagscadeautjes voor Joline. In juli werd zij 10 jaar, en ze wilde van mij graag een Elsa jurk (uit de Disney film Frozen). En als dat niet ging lukken, dan wilde ze wel een Olaf pop (de sneeuwman uit dezelfde film). De jurk heb ik gemaakt door de patronen Antonia en Muriel (beiden van Farbenmix) met elkaar te combineren.

 

En hier nog twee foto's van de jarige jet. Ondanks de 35 graden, moest de jurk toch echt even gepast worden...

 


Joline is erg blij met haar jurk, de jurk heeft zelfs al een aantal keer voor reparatie hier gelegen (de stof ging kerven helaas).

Jurken van Disney prinsessen zijn trouwens al langer favoriet. Vorig jaar met Sinterklaas maakte ik nog een Rapunzel jurk voor haar, inclusief de lange haren en koekenpan. Omdat ik deze jurk nooit heb geblogd, hier ook nog wat foto's van deze jurk:In mei ben ik nog met Joline naar de musical Assepoester (met Sita) geweest, toen moest de Rapunzel jurk aan.Mijn liefde voor het maken van Disney prinsessen jurken is trouwens ontstaan ver voordat ik mijn blog had. In december 2007 gingen we naar Disneyland Parijs, voor Joline (toen 3 jaar) was dat de eerste keer (er zouden daarna nog heel wat tripjes naar Parijs volgen, maar dat wisten we toen nog niet). Als herinnering maakte ik na dit weekend haar eerste verkleedjurk: Sneeuwwitje. In het begin reikte de jurk nog tot haar enkels, maar jaren later (qua breedte paste ze hem nog prima), kwam de jurk toch echt boven haar knieën uit. Na deze jurk maakte ik ook nog Minnie Mouse voor haar.
Hier nog een foto uit 2010, waar Joline de jurk aan heeft:

 

En de Minnie jurk, gedragen in 2008:1 opmerking:

  1. Wat een leuke verkleedkledij heb je weer gemaakt! En ... leuk weer eens wat van je te kunnen bewonderen!

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...