26 januari, 2015

Winterjassen voor Joline

Deze winter maakte ik niet één, maar twee winterjassen voor Joline. In oktober was ik enthousiast begonnen met het knippen van beide jassen. De eerste jas was al snel klaar, in november al. Hiervoor gebruikte ik het patroon Polyanna van Farbenmix.
De tweede jas liet vervolgens wat langer op zich wachten. In het nieuwe jaar daar toch ook mee aan de gang gegaan. Hiervoor nam ik als basis het patroon Silverlake (uit het boek van Farbenmix), maar paste wat dingen aan. Ik verlengde de jas door er boorden aan toe te voegen aan mouwen en onderkant. En ik tekende een capuchon, want een jas zonder capuchon vind Joline niks.

 
 
De jas is aan twee kanten te dragen, zodat de jas ook bij regen draagbaar blijft (ik denk dat de buitenstof anders heel zwaar gaat worden). Oja, en wij zijn niet de enige die enthousiast zijn over de stof, ook mijn kat kan er erg van genieten (hier weliswaar in de jas die ik voor mezelf aan het maken ben met dezelfde stof, maar die niet echt wil vorderen):


1 opmerking:

  1. Allebei zijn ze erg leuk en ook heel verschillend. Pollyanna staat ook nog op mijn lijstje, maar dan misschien in een voorjaarsversie. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...