21 oktober, 2010

Verslaafd???

Gisteren ben ik weer naar het Stoffenspektakel geweest, dit keer in Barneveld. Het was weer erg druk, en ik heb weer erg veel gekocht... Misschien dat ik nu maar eens eerst mijn kast leeg moet naaien voor ik weer nieuwe stofjes koop, want er past eigenlijk niks meer bij. Maar ja, het is ook zo leuk, nieuwe stofjes kopen.
Hieronder mijn buit:


Linksboven zijn drie katoentjes. Van het ruitje wil ik een blousje maken, waarschijnlijk eentje die ik zelf ga tekenen. Van de grijze stof met grote bloemen is het de bedoeling een jurk of tuniek te maken, en van de onderste paarse stof (misschien is de kleur op de achtergrond duidelijker, is dezelfde stof) een rok.
Het stofje linksonder is een rib, gekocht bij Petra van Pigje. Leuk om haar eens in het echt te ontmoeten. Wat ik hier precies van ga maken, weet ik nog niet. Misschien wordt het iets voor mijn webwinkel, of voor mezelf.
De stofjes rechtsonder zijn twee breisels. Hiervan wil ik een tuniek of trui gaan maken. Bij de groene heb ik al een mooie tricot gevonden die ik nog had liggen, daar kan ik vast een mooi setje mee maken. De zwarte wordt waarschijnlijk de top / tuniek met col uit de Knip bijlage van oktober.
Tot slot rechtsboven. Dit is een beetje een raar, rafelig stofje. Het ziet er erg leuk uit, een beetje bobbelig. Waarschijnlijk wordt het een jurkje voor mijn winkeltje. Een nadeel is dat de stof wel heeeel erg rafelt. Vandaag heb ik eerst maar de randen gelockt, anders was ik bang dat de stof voor gebruik al uitgerafeld zou zijn...

Na het stoffenspektakel doorgelopen naar Karteris, en daar bleek de Patronenwinkel te staan. Hier heb ik My Image, de Destina en ABC 108 gekocht. Ik heb nog nooit eerder iets gemaakt van Abacadabra, dus ik ben heel benieuwd. Ik heb al wel begrepen dat de maatvoering niet helemaal klopt.

Nu zou je denken: dan kan je het weekend goed aan de slag. Deels is dat waar. Ik kan patronen overtekenen en de stof knippen. Daarna kan ik gaan beginnen met locken. Maar verder zal ik niet komen, want omdat ik toch in Barnveld was heb ik meteen mijn naaimachine eens weggebracht voor een onderhoudsbeurt. Dat had ie nog niet gehad sinds ik hem 2 1/2 jaar geleden kocht. Dus nu zit ik even zonder, maar daarna kan ik weer aan de gang. De komende dagen ga ik breien en patronen tekenen  voor mijn opleiding. Kom ik daar ook weer eens aan toe.

Fijne avond allemaal,
Nienke

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk al die stofjes! Ik snap wel dat je een klein beetje verslaafd bent, hihi, dat ben ik namelijk ook!
  En mijn kast begint ook al aardig vol te raken, dus inderdaad ook maar een kleine koopstop!
  Alleen tricots mogen nog aangevuld worden!
  Succes met je naaiprojecten en ik ben benieuwd naar de resultaten!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi buit! En verslaafd? Goh ja, wie is dat niet die met naaien bezig is? En af en toe moet een mens zich eens laten gaan, hé :-)

  In elk geval, heel veel succes met je toekomstige projecten!

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan ook slecht maat houden als ik stofjes ga kopen... en dat vind ik hélemaal niet erg!! Alleen gaan soms de kasten een beetje slecht dicht!!! hahaha!

  Veel plezier met je nieuwe lappen.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nienke,

  even een reactie op het Antonia patroon. het is echt een mooi variatiepatroon met verschillende halsjes en mouwen. kijk je wel eens op www.farbenmix.de? hier staan overal veel foto's met voorbeelden bij!

  groetjes Marlie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...