27 december, 2011

Kerstkleding 2011, en Farbenmix Adventstas

  


Voor zowel Joline als voor mezelf maakte ik voor de Kerst een Nadya. Nu is de Nadya een kinderpatroon, maar omdat hij erg wijd uitvalt, en ik niet zo groot ben, kon ik de grootste maat ook voor mezelf gebruiken. Voor Joline maakte ik de Nadya van een velvet en een ribfluweel. In tegenstelling tot het eigenlijke patroon, zette ik wel achter een rits in. En achterop maakte ik een strik, om zo de jurk in de juiste wijdte te strikken. Ik had alles nog in de kast liggen, dus de jurk is volledig UWYH. Voor onder de jurk maakte ik nog een onderrok, hiervoor heb ik wel tule en satijnband gekocht.



Voor mezelf maakte ik de Nadya van tricot. Het was een beetje passen en meten om hem uit de stof te krijgen, maar het is gelukt (heb wel de panden onderaan iets versmald). Erbij maakte ik een vest. Hiervoor gebruikte ik de Deborah (een truien patroon van Mamu Design) als basis. Het voor en achterpand heb ik flink ingekort, en daar een recht stuk stof aan gerimpeld. De beide stofjes kwamen uit mijn voorraad, dus dat scheelt weer twee lappen.



En hier nog het eindresultaat van mijn Farbenmix Adventstas. Ik had hem keurig zaterdag al af, maar geen tijd om hem eerder te bloggen. Het kleine uilentasje hangt bij mij alleen voor de foto even buiten, maar dat is de binnenkant van de tas. Zie hier het resultaat:



Groeten, Nienke

1 opmerking:

  1. Wat leuk zeg voor beide hetzelfde patroon!Alleen wel heel anders uitgewerkt,knap hoor.Ik vind je FM tas echt prachtig,wat een mooie kleur stof heb je gebruikt,en de versieringen,echt super!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...