29 oktober, 2011

Ook ik ben aan het haken

Net als vele anderen, ben ook ik een deken aan het haken. Maar in plaats van granny stripes, ben ik vierkantjes aan het haken. Lekker handzaam, een bol wol kun je ook makkelijk mee nemen om onderweg te haken. Zoals jullie kunnen zien, is mijn kat nu al tevreden met de deken...

















Voor mezelf ben ik dus een deken aan het haken, voor Joline maak ik een omslagdeken. Ook hier haak ik (dezelfde) vierkantjes, de vorm wordt wel anders.

















Hieronder een foto van mijn pols... Zoals jullie kunnen zien, zit er een rare bobbel (ganglion in medische termen) op. Aanstaande woensdag word ik hieraan geopereerd, en wordt ie weggehaald. Op zich is het niets ernstigs, maar het betekent wel dat ik een tijdje niet al te veel kan handwerken... Help!!! Wat moet ik nu gaan doen? Ik kan gaan lezen, maar daar heb ik nooit echt de concentratie voor. Een hele dag tv /films kijken lijkt me ook niet ideaal. Hebben jullie nog andere ideeën wat ik de eerste dagen kan doen?



Groeten, en een fijne zondag,

Nienke

21 oktober, 2011

Een Marieke voor de dochter van...

Marieke!

Tja, als je zus Marieke heet, dan moet je het patroon Marieke natuurlijk wel hebben. En vervolgens ook maken. Dat was geen straf, want 'Marieke' is een leuke overgooier. Zie hier het resultaat:




Joline heeft de jurk gelijk goedgekeurd, toen ik heb gaf trok ze hem meteen aan. En de draaitest heeft ie ook doorstaan (al is het niet echt een super draaijurk, de roezel geeft er toch iets zwierigs aan).

En nu maar wachten tot er een patroon komt met de naam Nienke...

Groeten, en een fijn (zonnig?) weekend gewenst.
Nienke

11 oktober, 2011

Ook voor mezelf bezig geweest

Gisteren liet ik zien wat ik de afgelopen weken voor anderen maakte. Maar ook voor mezelf heb ik het een en ander gemaakt.

Als eerste ook voor mezelf een Pia, maar nu met korte mouwen. Deze kan ik lekker over een shirt of tuniek aandoen. Petrol is echt een kleur die me goed staat. De buitenkant is van gebreide stof, de binnenkant is tricot van Farbenmix. Wat is dat een fijne tricot om mee te werken. Wel wat duurder dan wat ik normaal koop, maar ook een stuk steviger.





Van de stof die ik nog overhad, maakte ik vervolgens Deborah (van Mamu Design). Dit patroon is echt een basispatroon voor een trui, waar je weer vele kanten mee op kunt. Ik maakte de korte versie zonder capuchon, maar je kunt hem ook langer maken, en / of met capuchon. Heerlijk van die variatiepatronen, zeker als de basis goed valt. De borduur is een freebie van Huups, van deze serie bracht ze tijdens de zomervakantie iedere week een patroon uit. Ik vind de bloemen heel mooi, en heb ze al een aantal keer gebruikt.



Nog zo'n perfect basispatroon voor mij, is Ulla (ook van Mamu Design). Ik maakte hem al eerder. De zak voorop is een eigen idee, geïnspireerd door 'Laura', die ik een paar weken eerder al maakte.



Groeten, Nienke

Nog een give away

Het is de laatste tijd druk met give away's. Ook bij Hippe Bandjes (het leuke webwinkeltje van Astrid en Marjon) is er een give away: 3 meter band of 3 etiketten voor maar liefst 2 winnaars!




Groeten, Nienke

10 oktober, 2011

Ik ben er nog!

Het was wat stil hier op mijn blog..., maar ik ben er nog steeds. Ook had ik vorige week moeite met reageren bij andere blogs. Iedere keer verdween mijn tekst als ik op 'bericht weergeven' klikte. Echt heel irritant, maar gelukkig kan ik weer reageren.

Ook al liet ik hier niks zien, ik heb niet stil gezeten. Voor mijn zus heb ik de kleding voor de bruiloft (van vorige week woensdag) afgemaakt. Hiervan ben ik helaas vergeten een foto te maken. Ik hoop dat mijn zus nog een foto mailt, dan kan ik die nog laten zien.

Verder heb ik twee tasjes gemaakt. Voor mijn moeder een Rats Flats, eh oh nee Ratz Fatz, tasje van Farbenmix. Binnenin maakte ik weer een vakje, zodat het tasje makkelijk in haar tas kan worden opgevouwen.



En voor Joline maakte ik 'mehr als nur eine Kindertasche', ook van Farbenmix. Hier kan ze dan haar danspakje en dansschoentjes in doen, en hoeft ze daar niet naar te zoeken vlak voor ze wegmoet...



En tot slot nog een setje voor Joline: twee shirts (Evita van Cinderella Zwergen Mode en Leni van Farbenmix) en een rok (Tulip Ebook van Cinderella Zwergen Mode). Wat een leuk rokje is Tulip om te maken! Ik had heb al ruim een jaar in huis, maar was er nog steeds niet aan toegekomen om hem te maken... Hier maak ik er vast nog wel eens één van, maar dan doe ik er wel een rits in, naar mijn idee is de tailleband wat straks voor de heupen.


Veel plezier vanavond bij het kijken naar Project Catwalk, of volgen jullie dat niet?

Groeten, Nienke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...