10 februari, 2013

Prinses Tiana


Ook al viert Joline op school geen carneval, verkleedkleding blijft natuurlijk erg leuk. En ondanks dat ze al acht jaar is, zijn de Disneyprinsessen toch nog erg favoriet (na Stitch dan). Om eens niet één van de standaard prinsessen Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester of Belle te maken (van deze vier heeft ze overigens alleen Doornroosje niet), heb ik dit keer gekozen voor Tiana (uit de Prinses en de kikker). Als vertrekpunt nam ik deze twee plaatjes:
 Hier is goed te zien dat Tiana eigenlijk een strappless jurk heeft, iets wat niet geschikt is voor een  kind zonder heupen (de jurk kan dan nergens op 'rusten'). Daarnaast vind ik een strappless jurk ook gewoon te bloot voor een kind. Hierdoor wist ik dat ik in ieder geval iets met schouderbandjes wilde doen. Op internet vond ik een site (met dank aan Sancho) waar ze mooie (semi-) transparante schouderbandjes verkopen. Voor het patroon nam ik jurk 32 uit de Ottobre 3/2007, welke ik flink heb aangepast om het gewenste resultaat te krijgen. Voor de handschoenen nam ik het Stulpen patroon van Farbenmix (heb hierbij de duimen weggelaten). En omdat Nederland eigenlijk een koud kikkerlandje is (vindt Tiana natuurlijk wel leuk, zo'n kikkerlandje), maakte ik er nog een jasje bij met het patroon van Willemientje (ook van Farbenmix). Er komt nog een onderrok aan (met veel lagen tule voor het wijde effect), maar deze is nog niet helemaal klaar. Hier dan de foto's (niet helemaal duidelijk, maar ik was bij mijn ouders en had mijn paspop niet tot mijn beschikking).
 
 
Bij het passen bleek trouwens dat de schouderbandjes nog iets te lang zijn (ook al staan ze op de kleinste stan). Hierdoor kwam de jurk lager uit dan ik gehoopt had. Ook de bandjes kruisen had niet het gewenste resultaat. Iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen? De jurk kan in ieder geval nog een aantal jaar mee.
 
De volgende prinsessenjurk is trouwens ook al besteld: Rapunzel, inclusief de lange haren....
 
Nienke
 

4 opmerkingen:

 1. Ontzettend leuk dat je een ander sprookje genomen hebt. Deze jurk kan je qua details lekker uitleven. Ik vind het een prachtjurk... krijgen we hem ook nog te zien op model (of paspop??)

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het weekend komt Joline logeren, en ik heb gevraagd of ze haar jurk mee wil nemen. Dan kan ik nog betere foto's maken (hopelijk met onderrok erbij).

   Nienke

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...