05 maart, 2011

Borduurmachine?!?

Op de diverse blogs kom ik iedere keer weer hele leuke borduurtjes tegen. Zelf heb ik geen borduurmachine, maar ben daar hard voor aan het sparen. Ze zijn ook wel erg prijzig, maar daar heb je dan natuurlijk wel wat voor. Nu zie ik op internet verschillende machines, maar heb geen idee waar ik op moet letten. Dus ik hoor graag tips! Bijvoorbeeld welke grootte ik minimaal nodig heb (is dat borduurbereik?). Welke machines bevallen goed? Op dit moment zit ik te denken aan een Janome of een Brother. Misschien ga ik voor een naai- borduurcombi, dan wil ik wel een differentieel boventransport. Want dat mis ik bij mijn huidige naaimachine, waardoor tricot nogal snel gaat lubberen (verder ben ik heel tevreden met mijn huidige Janome Jubilee 85).
Dus: waar moet ik op letten bij de aanschaf van een borduurmachine?
        welke machines zijn fijn in het gebruik? (ik kan / wil max. €1500 uitgeven)

Groeten, Nienke

4 opmerkingen:

 1. hoi Nienke,

  ik heb de Janome Memory Craft (kijk maar even op mijn blog). Een hele fijne machine! ik heb bij de aanschaf een paar borduurringen erbij gekregen, zodat je verschillende borduurbereiken hebt.
  op de site van sancho staan ook veel vragen en tips!

  succes
  gr Marlie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nienke,
  Ik heb ook een Janome Memory craft en ben daar ook erg tevreden mee. Mijn grootste borduurbereik is 14 x 14 en ik zou niet kleiner willen. Groter is altijd goed :)
  Persoonlijk zou ik geen naai / borduur combi kopen omdat ik tijdens dat mijn machine borduurt regelmatig aan het naaien ben. Dus dan lijkt mij een combi niet handig.
  Als je op Marktplaats kijkt zie je ook vaak 2de hands goede borduurmachine's. Dan hoef je niet zo heel veel geld uit te geven! Evt. een onderhoudsbeurt erbij berekenen en dan ben je klaar. Die van mij komt ook van Marktplaats!

  Succes ermee!
  Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot nog toe bedankt voor de tips. Zo te lezen is Janome Memory Craft erg populair (en ik geloof ook betaalbaar). Ik zal eens op Sancho gaan kijken voor nog meer tips.
  Cindy: mijn oude machine wil ik wel houden, dan kan ik tijdens het borduren toch nog naaien...
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nienke,
  Ik heb de Brother Inovis 700D, een prima machine ook. Ik heb 'm 2e hands gekocht, maar hij was toen nog geen jaar oud, dus had wel mazzel daarmee. Ik zou niet aanraden om een combi te nemen, omdat ik zelf wel wil naaien als de borduurmachine staat te borduren, anders moet je daarop wachten bij een combi (tenzij je je oude machine gewoon houdt, maar dan is het denk ik erg kostbaar om een combi te nemen? weet de prijzen niet hoor...) Kijk op internet ook eens bij Matri en informeer naar aanbiedingen/demo-modellen. Succes!!
  Er staat ook nog een leuk berichtje op mijn blog! Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...