01 maart, 2011

Stoffenspektakel Nieuwegein; en een Abacadabra 106

Afgelopen zondag ben ik naar het stoffenspektakel in Nieuwegein geweest. Zie hier mijn 'stoffenbuit'. Voor mezelf heb ik twee voiles gekocht, voor leuke zomerblousjes (bv de Undine). Verder heb ik nog drie vrolijke kinderstofjes gekocht, die onderling goed te combineren zijn. Daarbij ook nog ruitjes en stipjes biaisband gekocht. Ook heb ik nog uni roze stof gekocht, maar dat geloven jullie wel en heb ik dus maar niet op de foto gezet.Bij een fourniturenkraam kocht ik onderstaande drukknopen. Ik heb er een groot rood kruis doorgezet, want dit zijn echt waarderloze knopen!

's Avonds probeerde ik ze in een Abacadabra 106 voor Joline te zetten, maar dat ging heel lastig. Met veel moeite had ik aan één kant de drukkers er in zitten (ik geloof dat ik een uur hebben zitten klooien ermee). Toen ik ze vast had zitten (wat al lastig was), en weer los wilde halen, trok ik één drukker helemaal los van de stof... Ik had het toen helemaal gehad met de drukkers, en heb ze er allemaal maar uitgehaald. Helaas deed één drukker moeilijk. Ik heb hem er met veel moeite uitgekregen, maar daarbij ook de stof beschadigd ... Heel erg balen, want ik was juist heel tevreden met hoe de jurk tot dan toe werd. Gelukkig zie er niks van als de jurk dichtzit, maar ik baal er wel heel erg van.


Hier in ieder geval het eindresultaat van de Abacadabra. Ik heb er uiteindelijk andere drukknopen opgezet (gewoon van Prymm), deze had ik er in een mum van tijd opzitten... Bij het maken van deze jurk heb ik trouwens heel veel gebruik gemaakt van Stylefix, en ik ben helemaal blij met dit spul! De rits ging er heel makkelijk in (zonder te hoeven rijgen), en ook de belegdelen van de armsgaten heb ik vastgeplakt hiermee. Hierdoor bleef het goed zitten tijdens het doorstikken.


Fijne avond iedereen,

Nienke
 

2 opmerkingen:

 1. Hey Nienke,

  Mooi jurkje. Ja drukknopen kunnen heel vervelend doen. Ik vermijd die altijd, hihi.

  Het rechtse paarse stofje met bloemetjes heb ik ook. Ben ik trouwens mee bezig.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Borgero! You got nice fabric and that purple color baby dress is looking so cute.
  You designed the dress very nicely. Own method or followed tutorial from internet? you did good work. Find more collection at:juffrouw jansen online

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...