28 augustus, 2010

Elodie voor Joline

Vanaf het moment dat ik de Elodie bij Collie-Collie zag, was ik verliefd op het model. Samen met de Laguna en de Roxy, was het het eerste model dat ik heb aangeschaft bij Farbenmix. Waarom weet ik niet, maar nu pas ben ik begonnen met het maken van deze mooie jurk. Maar nu is de jurk klaar, en ik weet zeker dat ik er nog meer ga maken. Het is een leuk model om te naaien.Er komen nog een legging en bolero bij, en dan is de set compleet. Ik hoop daar morgen foto's van te maken, misschien zelfs op model.

De stofjes voor de jurk heb ik tijdens mijn vakantie in Parijs gekocht. Vlak bij de Sacre Coeur zijn heel veel stoffenwinkels te vinden, sommigen zelfs met meerdere verdiepingen! Dat was echt heel leuk. Eén winkel verkocht allemaal coupons van 3 meter, en daar heb ik mijn slag geslagen. Onder andere dus deze twee stofjes (toen al bedacht voor de Elodie), maar ook twee lappen zijde (voor maar 20 €, dat vond ik voor zijde niet duur).

Voor mijn PIF zoek ik trouwens nog mensen, dus als je mee wilt doen, laat dan een berichtje achter.

Groeten, en vast een fijne zondag,
Nienke

5 opmerkingen:

 1. schoon! kan ik alleen ma van dromen... Moet er dringend eens mijn gedachten opzetten om een naaiboek open te slaan en te beginnen bij het begin zodat ik ook zo iets moois kan maken voor mijn dochter.
  greetz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie jurk geworden!!! Echt heel mooie stofjes heb je gebruikt! In één woord: super!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pracht van een jurk en die stofjes zijn prachtig... ik zou zo even vlak bij de Sacre Coeur binnen willen wippen!!! Het strikje is super van kleur erbij!!

  Ik heb bij Jenny van 't blog Zussies gezien dat zij op de Elodie ook een bolero er op heeft gemaakt, volgens mij een Kerstin van Farbenmix, en dat staat toch leuk voor de winter, perfect!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie jurk, leuke kleurtjes. En ja het is een super leuk patroon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees en zie hier dat jij de elodie al hebt gemaakt en wil eigenlijk graag weten of het patroon ook geschikt is voor een beginnend naaister. Mijn zusje gaat trouwen en ik vind de elodie zo leuk voor mijn meisjes....dus als je wilt graag je advies (marisdaniels@gmail.com)
  en het bolerootje....?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...