22 augustus, 2010

Paspop

Wat doe je als je geen paspop hebt, maar wel wilt weten hoe je gemaakte kleren vallen? Juist, dan maak je zelf een paspop.

Ik volg op dit moment de opleiding voor costumiére, en moet dus goed oefenen met het tekenen van grondpatronen. De paspop heb ik in maat 68 gemaakt, door alle grondpatronen (romp, broek en mouwen) te tekenen en deze uit goedkope katoen te knippen. Dit heb ik allemaal aan elkaar genaaid, en vervolgens opgevuld met stukken oud papier.Zie hier het resultaat van mijn zelfgemaakte babypaspop, al weet ik niet of ik hem nog verder ga verwerken. Misschien dat ik hem nog ga verharden met behulp van papier maché, en dat ik er nog een hoofdje op maak (mijn zus vond het op deze manier maar een eng ding).Een foto dat de paspop in gebruik is, volgt nog. En als hij bevalt, dan maak ik er misschien nog meer in andere maten.

Groetjes, Nienke

3 opmerkingen:

 1. Hai zus,

  Tja, het is en blijft een eng ding.... Maar goed, het is ook wel weer handig om te zien hoe kleren vallen! Ben benieuwd of je nog meer van die griezels gaat maken?
  Wanneer heb je tijd voor mijn jurk? Voor je het weet is het 8-9-10, en om dan met spelden onderin te lopen.....
  Nou ik hoor het wel!

  Liefs van Mariekje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nienke,

  Leuk dat je ook mijn blog wilt volgen! Ik las inderdaad dat je ook les had in patroontekenen. Via welk instituut volg jij lessen?
  Ik heb destijds de lesboeken voor de eerste twee cursussen aangeschaft van Ensaid(costumiere en modinette), maar heb de cursus niet volledig gevolgd. Ik vond er te veel poespas bij zitten die ik toch nooit zou gebruiken. Ik ben gewoon aan het tekenen gegaan met hulp van de 'juf'.
  Als je de principes snapt kun je eigenlijk alles tekenen!

  gr Marlie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marlie,

  Ik volg mijn lessen (Costumiere en Kleermakerspraktijk) bij 'Modevakschool Nationaal'. Hier ben ik in maart dit jaar begonnen. Daarvoor naaide ik al heel wat jaren, maar wilde mijn techniek verbeteren. Verder merk ik dat de patronen in de bladen niet op mijn lichaam berekend zijn (ben niet zo groot), en ik wil graag zelf kleding (gaan) ontwerpen. Maar ik heb niet echt het idee dat ik de lessen nu zo goed volg, volg meer mijn eigen plan daarin.

  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...